ΗΛΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ

 
 
 

To οικονομικότερο και φιλικότερο στο περιβάλλον σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ζεστού νερού με κύρια πηγή ενέργειας τον ήλιο.

Μάθετε περισσότερα
 

Μονάδα αερίου ROTEX GSU 530FS (με σύστημα διαχείρησης νερών και ηλεκτρονικό πίνακα)

 


Περιλαμβάνει

Μονάδα αερίου ROTEX GSU 530FS απόδοσης έως και 30KW

Συστημα διαχείρησης ηλιακών RPS3

Ηλεκτρονικό πίνακα THETA 23.

Περιγραφή συστήματος

Το μοντέλο Gas Solar Unit GSU 530 S κάνει χρήση της δωρεάν ηλιακής ενέργειας όχι μόνο για την παραγωγή υγιεινού ζεστού νερού αλλά και για τη θέρμανση.

RPS3
Για την λειτουργία του GSU με ηλιακή ενέργεια απαιτούνται ηλιακοί συλλέκτες, και το σύστημα διαχείρισης των νερών RPS 3 που αποτελείται από δύο αντλίες και τρία αισθητήρια.
Το νερό αποθήκευσης που βρίσκεται στο πιο χαμηλό και πιο κρύο σημείο του GSU αντλείται και οδηγείται κατ ευθείαν στους ηλιακούς συλλέκτες χωρίς
εναλλάκτες θερμότητας.
Αποθηκευμένο εκεί ζεσταίνεται στο GSU, με αποτέλεσμα ο βαθμός απόδοσης την ηλιακών συλλεκτών και η συνολική απόδοση της εγκατάστασης να είναι αισθητά αυξημένες.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος Solaris είναι ότι λειτουργεί χωρίς πίεση και το σύστημα εκκενώνεται αυτόματα. εάν η ηλιοφάνεια είναι ελλιπής.
Η αντλία κυκλοφορίας σταματά και όλο το ηλιακό σύστημα αδειάζει στο μπόιλερ. Η προσθήκη αντιψυκτικού δεν είναι απαραίτητη διότι η εσφάνεια του συλλέκτη δεν είναι γεμάτη νερό όταν η εγκατάσταση είναι εκτός λειτουργίας ( ένα πρόσθετο στοιχείο σε ότι αφόρα το σεβασμό προς το περιβάλλον ).

Ένας εναλλάκτης θερμότητας από ΙΝΟΧ έχει συνδεθεί στο εσωτερικό μέρος της μονάδας για να διασφαλίσει την λειτουργία της ηλιακής θέρμανσης. Ο εναλλάκτης αυτός κυκλοφορεί τα νερά της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και είναι βυθισμένος στο αποθηκευμένο νερό του θαλάμου της μονάδας.Είναι γεμάτος με νερό υπό πίεση και περιβάλλεται συνέχεια από το σύνολο της ροής του νερού του λέβητα.
Στο κάτωμέρος του εναλλάκτη υπάρχει μια ανοιχτή ζώνη ανάμιξης των νερών του λέβητα και τον ηλιακών και έτσι πάντα υπάρχει μεταφορά θερμότητας προς τη θέρμανση. Αν οι θερμοκρασίες στην ηλιακή ζώνη είναι υψηλότερες από την θερμοκρασία επιστροφής θέρμανσης, σχηματίζεται ένα θερμικό ρεύμα προς τον εναλλάκτη προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του νερού που πάει προς τη θέρμανση.

Επειδή το σύστημα λειτουργεί χωρίς πίεση δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση δοχείου διαστολής, και πρόσθετου εναλλάκτη θερμότητας . Η απουσία αυτών των στοιχείων επιτυγχάνει όχι μόνο οικονομία υλικών αλλά και απλούστερη εγκατάσταση και συντήρηση.

Πίνακας ελέγχου Theta 23R
H εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική ρύθμιση με τον πίνακα THETA 23R προσαρμόζεται στις πιο υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις .
Η ψηφιακή οθόνη απεικονίζει τις τιμές και τις παραμέτρους σε φωτεινό κείμενο.
Το κύριο στοιχείο χρήσης, είναι ένας διακόπτης εσλογής, με τη βοήθεια του οποίου, τρόποι λειτουργίας, χρονοπρογράμματα και παράμετροι λειτουργίας μπορούν να ρυθμιστούν , και να τροποποιηθούν εύκολα και γρήγορα. Οι σημαντικοί παράμετροι μπορούν να προσαρμοστούν από τον εγκαταστάτη. Η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής της θέρμανσης ρυθμίζεται και εδώ μέσω συστήματος αντιστάθμισης ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Η ρύθμιση αναγνωρίζει Χειμώνα και Καλοκαίρι και ξεκινά η σταματά τη λειτουργία της θέρμανσης ανάλογα με τις ανάγκες.
Η ρύθμιση του THETA 23R διαθέτει χρονοπρογράμματα λειτουργίας του κυκλώματος της θέρμανσης και για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Μπορεί ακόμα να ελέγξει ένα συμπληρωματικό κύκλωμα ανάμιξης θέρμανσης. Για να γίνει αυτό , αρκεί να συνδεθεί στον πίνακα το σύστημα ΑΜΚ 1 που περιλαμβάνει μία τρίοδη βάνα ανάμιξης, κυκλοφορητή και αισθητήριο θερμοκρασίας προσαγωγής. Μπορεί επίσης να συνδεθεί στον πίνακα μια αντλία ανακυκλοφορίας ή και μία εσωτερική μονάδα χώρου.
Χάρη σε αυτές τις προσθήκες το σύστημα της θέρμανσης αυτοματοποιείται πλήρως και εποπτεύεται εύκολα.

 ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 
 
 

Αυτονομία θέρμανσης και σε παλιές οικοδομές χωρίς υδραυλικές ή ηλεκτρολογικές επεμβάσεις, με ελάχιστο κόστος.

Μάθετε περισσότερα